Links  |  Info
 

Shirts


Ook textielmagnaat en sponsor van FC Groningen Henk ten Hoor besluit dat er op een speciale manier aandacht aan het afscheid van het Oosterpark besteed moet worden. Na het overweldigende succes met de Nevland-mutsen besluit Ten Hoor het ditmaal te zoeken in een speciaal afscheidsshirt. Het ontwerp van de shirts is gebaseerd op het eerste shirt van FC Groningen in het seizoen 1971-1972. Het shirt is er in drie kleuren: paars, zwart en groen. Op de borst prijkt een geweven badge met daarop de tekst: Stadion Oosterpark 1933-2005.

Oosterparkshirts
Het shirt is verder voorzien van het rugnummer 33. Dat verwijst naar 1933, het oprichtingsjaar van het stadion. De shirts zijn verkrijgbaar met zowel korte als lange mouwen. In samenwerking met de Supportersvereniging van FC Groningen wordt het shirt tijdens de laatste Open Dag van FC Groningen in het Oosterpark geïntroduceerd. De shirts worden verkocht tegen zeer scherpe prijzen. Een kindershirt kost 6,99 euro, een shirt met korte mouw 7,99 euro en een met lange mouw 9,99 euro. Een deel van de verkoopopbrengst gaat naar de Supportersvereniging.

In de advertentiecampagne wordt het shirt geshowd door beroemde ex-spelers van FC Groningen. Clubtopscorer aller tijden Peter Houtman was de eerste ex-speler die te zien is in het shirt. Daarna volgden Milko Djurovski en Arjen Robben.
⇑ naar boven