Links  |  Info
 

Singles


Het afscheid van het Oosterpark doet ook iets met muzikale Groningers, want in deze laatste maanden van het aloude voetbalbolwerk aan de Zaagmuldersweg verschijnen er maar liefst drie verschillende singles waarin het Oosterpark op de een of andere manier wordt bezongen. Qua stijl zijn het ook drie totaal verschillende nummers, want het betreft een nostalgisch lied, een vrolijke meezinger en smartlap.

Oosterpark 2011 - Martin Groenewold


Zanger Martin Groenewold, geboren en getogen Groninger en al vele jaren seizoenkaarthouder van FC Groningen, maakte het nummer "Oosterpark 2011". Het nummer is een prachtige nostalgische terugblik op de hoogte- en dieptepunten die FC Groningen beleefde aan de Zaagmuldersweg.
In de eveneens prachtige videoclip die bij het nummer hoort zijn onder meer beelden verwerkt van de Europacup-wedstrijden die de club begin jaren tachtig speelde. "En sneeuwbeelden, die ik vorig jaar spontaan heb gefilmd," aldus Groenewold. De clip was geregeld te zien op TV Noord te zien en het nummer heeft in de Noord 19 gestaan.
Het nummer is half november 2005 op cd-single verschenen. Als bonus heeft men ook de sfeervolle videoclip op het schijfje gezet als cd-rom bonustrack. Dat is dus helemaal mooi meegenomen. Op 18 december 2005 heeft Groenewold het nummer live gezongen tijdens het afscheidsfeest in het stadion.

Meer informatie over Martin Groenewold en zijn muziek kun je vinden op www.martingroenewold.nl. Je kunt daar ook de single "Oosterpark 2011" bestellen voor 6,12 euro (inclusief verzendkosten). De single is eveneens te koop in alle filialen van Music Store in de provincies Groningen en Drenthe en bij de MediaMarkt in Groningen voor 5,90 euro.

Adieu Oosterpark - De Thuisfluiters


"Het afscheid van het Oosterpark, daar zou toch een lied over moeten komen", dacht Jaap Kiers halverwege 2005 dit jaar. Hij schreef een tekst, mailde die naar zijn vriend Geert Wierth, die hem weer doorstuurde naar zijn vriend Bert Middelbos en zo ontstond "Adieu Oosterpark", dat eind september 2005 werd opgenomen. Middelbos schreef er nog een B-kant bij, getiteld "Een fan van de FC" en voerde die ook uit. Jelle Sjoerds tekende vervolgens voor de videoclip die hij geheel belangeloos filmde en monteerde. Zodoende werkten vier fans van de FC samen in een project en noemden zichzelf "De Thuisfluiters".

Het nummer doet volgens het Dagblad van het Noorden amateuristisch aan, maar volgens Kiers is dat juist een pré. Net als de keuze voor een echt voetballied, met meezingrefrein. "Ik weet zeker dat vrolijkheid meer aanslaat. Wij zijn ook de enigen die de supporters in het feestje betrekken. Door supporters voor supporters." Dat blijkt ook in de clip, want aan het einde staan Kiers & Co zwaaiend tussen de supporters op het veld.
De single kost 5 euro. De opbrengst wordt gebruikt om de onkosten te dekken en er gaat een gedeelte naar de Supportersvereniging FC Groningen. Er is een beperkte oplage van slechts 400 stuks.

Bedankt, mijn Oosterpark - Theo Driessen


Ook Theo Driessen, ex-zanger van de band DiepTriest en FC Groningen-supporter, kwam met een single komt over het Oosterpark. Het is een overvalste smartlap, met de tekst van Theo zelf op muziek van Wim van der Kuip.

Alle bezoekers van de afscheidswedstrijd op 18 december 2005 ontvingen deze single gratis als afscheidscadau bij het verlaten van het stadion.

⇑ naar boven