Links  |  Info
 

DVD's


Van het afscheid in het Oosterpark verschijnen in totaal vijf DVD's. De Groningen Fanatics laten zien hoe hun afscheidsactie wordt voorbereid en uitgevoerd en de Hattrick's Club geeft een impressie van de laatste competitiewedstrijd. Later worden er ook nog twee documentaires over het Oosterparkstadion op DVD uitgebracht en maakt de sloper van het stadion nog een promotiefilmpje.Afscheid Oosterpark 1933-2005 - Groningen Fanatics


Op de DVD van de Groningen Fanatics zijn veel beelden te vinden van de voorbereiding van de grote afscheidsactie. We zien hoe de Groningen Fanatics de enorme doeken schilderen en naar de tribunes brengen. Uiteraard zijn er ook beelden van de uitvoering van de afscheidsactie. Ook het officieuze afscheid in de bekerwedstrijd tegen FC Volendam is terug te vinden op de DVD. We zien de enorme stoet FC Groningen-supporters die vanuit de binnenstad nog één keer naar het Oosterpark loopt en uiteraard zijn er ook beelden van de fakkelactie op het veld.

De DVD is te koop bij de Groningen Fanatics en kost 5 euro. Met de opbrengt van de verkoop van de DVD worden onder andere sfeeracties in de Euroborg georganiseerd.

Adieu Oosterpark - Hattrick's Club


De Hattrick's Club maakte een DVD met daarop een impressie van de laatste competitiewedstrijd van FC Groningen in het Oosterpark. Verder is op het schijfje ook de videoclip van 'De Thuisfluiters' te vinden met het nummer 'Adieu Oosterpark'.

De single is uitgedeeld aan leden van de Hattrick's Club. De single is ook te verkrijgen in het Supportershome van de Supportersvereniging FC Groningen. De DVD kost 5 euro. De gehele opbrengst van deze verkoop gaat naar de Vereniging Spierziekten Nederland.

Hart van de wijk - Sjoerd Oostrik en Sjors Swierstra

In "Hart van de Wijk" laten de filmmakers Sjoerd Oostrik en Sjors Swierstra zien dat het verdwijnen van het stadion symbool staat voor de vele veranderingen in de wijk. Er is de laatste jaren gesloopt, gerenoveerd en gebouwd. Veel traditionele Oosterparkers zijn verdwenen, en er zijn nieuwe voor teruggekomen. Maar lenen de nieuwe huizen zich wel om in de zomer voor de deur te zitten? Kun je aan het einde van de maand nog een kopje suiker bij de buurman komen lenen? En waar gaan de nieuwe kinderen eigenlijk naar school? In ieder geval is duidelijk dat na het vertrek van de FC de Oosterparkwijk nooit meer hetzelfde zal zijn.

Op 21 mei 2006 ging de film in première in Filmtheater Images in Groningen.

Noorddoc 2006
Nederlands gesproken
Duur: 30 minuten
Regie, camera, interview, research: Sjoerd Oostrik en Sjors Swierstra
Lay-out: Sebastiaan Pouyet
Muziek: Ferdy Berg; Theo Driessen, "Bedankt mijn Oosterpark"

De DVD + filmposter (prijs samen: 15 euro, inclusief verzendkosten) zijn te bestellen door een mailtje te sturen naar: noorddoc@gmail.com.


Adieu Oosterparkstadion - Piet en Sjoukje van Kuiken

Het filmersechtpaar Piet en Sjoukje van Kuiken maakte de film 'Adieu Oosterparkstadion', en impressie van het totale gebeuren rondom het Oosterparkstadion. De geschiedenis van het stadion komt aan bod, maar ook de organisatie van een wedstrijd van de FC en de supporters van FC Groningen. Op 16 november 2006 ging de film in première in het Treslinghuis in Groningen en later werd de film ook exclusief vertoond aan medewerkers van FC Groningen in de bioscoop MustSee in de Euroborg.

Inhoud van de film:
- Terug naar het ontstaan van het stadion en de eerste aftrap;
- Prominente rol van oud-voetballer en oud-international Piet Fransen;
- Impressie in en rondom het stadion en tijdens de wedstrijden;
- Unieke museale verzameling en verhalen over GVAV en FC Groningen;
- Ontroerende momenten over Tonny van Leeuwen;
- De laatste 'Open Dag' in het Oosterparkstadion;
- Groots vuurwerk 'Vaarwel Adieu Oosterpark' tijdens het zo emotionele afscheid van het stadion.

De DVD met daarop ook een aflevering van Beno's Stad van OOG TV duurt ongeveer een uur en is te koop via: Stichting VideoScoop (Telefoon: 050-3180739, E-mail: van-kuiken@home.nl, www.video-scoop.nl). De prijs van de DVD is 15 euro. Daarnaast is voor 5 euro tevens het affiche (A3-formaat) van de film te koop. De prijs van de combinatie van DVD én filmaffiche is 18 euro (exclusief verzendkosten).

Sloop Oosterparkstadion - B. Steenhuis Sloopwerken


Ook de sloper van het stadion, het bedrijf B. Steenhuis Sloopwerken uit Scheemda, maakte beelden van de sloop en verwerkte die in een promotie-filmpje van 10 minuten dat in juni 2007 uit komt.

Meer informatie over de verkrijgbaarheid van de DVD kun je krijgen bij:

B. Steenhuis Sloopwerken
Oosterstraat 8
Postbus 26
9679 ZG Scheemda
0597-59 22 55
info@steenhuis-sloopwerken.nl

⇑ naar boven