Links  |  Info
 

Boeken


Over het Oosterpark en het afscheid daarvan worden twee boeken gemaakt. Het eerste boek 'Het Oosterpark, een voetbalbolwerk' verschijnt in november 2005 van de hand van Nico Swart en Paul Zweverink. In het boek halen de auteurs aan de hand van 73 bonte hoofdstukken herinneringen op en hebben geprobeerd de typische sfeer van het stadion weer te geven. In maart 2007 verschijnt het fotoboek 'Gelukkig hebben we de foto's nog...', dat met name gericht is op het afscheid en de sloop van de voetbaltempel. Aan de hand van prachtige foto's en grappige onderschriften tonen de auteurs Evert van Dijk, Martin Groenewold, Corné Sparidaens en Kees van de Veen de laatste maanden van het Oosterpark.

Het Oosterpark

Het Oosterpark, een voetbalbolwerk (1933-2005)


Nooit meer 'inschikken op Zuid', nooit meer 'de hekken Parkzijde blijven gesloten'. Het Oosterparkstadion sluit de poorten. Na 73 jaar is het voorbij met dat aloude en historische voetbalbolwerk. De geschiedenis zal vervagen, de herinneringen moeten blijven. Herinneringen aan al die jaren voetbalhistorie midden in de woelige volkswijk Het Oosterpark.

Auteurs Nico Swart en Paul Zweverink hebben in dit boek bewust niet gekozen voor een chronologisch overzicht van competities, uitslagen en standen. Het boek gaat over mensen, bijzondere gebeurtenissen en allerlei opmerkelijke zaken die zich in en rond het Oosterparkstadion hebben afgespeeld. Een boek kortom vol herinneringen aan het Oosterpark.

Titel: Het Oosterpark, een voetbalbolwerk (1933-2005)
Auteurs: Nico Swart & Paul Zweverink
ISBN: 9052943524
Uitgever: Profiel Bedum (2005
Pagina's: 236

Recensie Groninger Gezinsbode (Wim Masker)

Recensie Dagblad van het Noorden (Richold Brandsma)

Boek van de Week (Voetbal International)

Artikel programmaboekje FC Groningen

Gelukkig hebben we de foto's nog

Gelukkig hebben we de foto's nog...


Opeens is het voorgoed verdwenen, het oude voetbalstadion van FC Groningen. Een historisch voetbalbolwerk dat in korte tijd is verworden tot een kale vlakte. Maar 'Gelukkig hebben we de foto's nog' en is Stadion Oosterpark in al zijn facetten vastgelegd. De markante plekken in en rond het stadion, de historische laatste wedstrijden en opmerkelijke beelden van de sloop. Een bijzonder fotoalbum als eerbetoon en als blijvende herinnering. Als extraatje is een cd-rom bijgevoegd met het lied "Oosterpark 2011" en een videoclip met stadionbeelden.

Titel: Gelukkig hebben we de foto's nog...
Auteurs: Evert van Dijk, Martin Groenewold, Corné Sparidaens, Kees van de Veen
ISBN: 9789033005978
Uitgever: Uitgeverij Noordboek (2007)
Pagina's: 112

⇑ naar boven